Simultaanitulkkaus

Tarjoamme laadukasta simultaanitulkkausta suuriin ja monikielisiin tilaisuuksiin

Simultaanitulkkaus eli samanaikaistulkkaus sopii erityisesti suuriin ja monikielisiin konferensseihin, kokouksiin ja tapahtumiin. Samanaikaistulkkaus tapahtuu nimensä mukaisesti samanaikaisesti alkuperäisen puheen kanssa, jolloin kaikki tapahtuman osallistujat pystyvät seuraamaan tapahtuman kulkua reaaliaikaisesti omalla äidinkielellään.

Suomen Tulkkauspalvelu Oy tarjoaa laadukasta konferenssitulkkausta, kuten simultaanitulkkausta kattavasti itse ammattitaitoisen tulkkauksen lisäksi myös tarvittavasta laitteistosta ja sen asianmukaisesta asennuksesta huolehtien. Pyydä tarjous, niin räätälöidään juuri sinun tapahtumaasi parhaiten sopiva ratkaisu!

Miten simultaanitulkkaus eli samanaikaistulkkaus käytännössä tapahtuu?

Suuriin ja monikielisiin konferensseihin, kokouksiin ja tapahtumiin sopiva simultaanitulkkaus eli samanaikaistulkkaus on kätevä tapa kääntää puhetta vain niille osallistujille, jotka tulkkausta tarvitsevat – näin tulkkaus ei häiritse muiden osallistujien keskittymistä ja tapahtuman kulun seuraamista. Miten tämä käytännössä tapahtuu?

Simultaanitulkkauksessa puhuja ja tulkki puhuvat yhtä aikaa; äänieristetyssä tulkkauskopissa istuvan tulkin puhe kulkeutuu mikrofonista suoraan tulkkausta tarvitsevien henkilöiden kuulokkeisiin. Laitteistoissa on jokaiselle kielelle oma kanavansa, joten tapahtuman sisältöä voidaan kääntää yhtä aikaa monelle eri kielelle.

Simultaanitulkkaus onkin loistava tapa tarjota tapahtuman sisältö ymmärrettävästi koko monikielisten osallistujien kirjolle. Koska tulkkaus tapahtuu samanaikaisesti alkuperäisen puheen kanssa, pystyvät kaikenkieliset osallistujat seuraamaan tapahtuman kulkua reaaliaikaisesti, kukin omalla äidinkielellään. Kaiken lisäksi samanaikaistulkkaus säästää aikaa, kun esityksiä ei tarvitse pitää vuorotellen eri kielillä. Simultaanitulkkaus tarjoaa siis varsinaisen win-win-tilanteen niin tapahtuman järjestäjälle kuin kaikille osallistujillekin!

Suomen Tulkkauspalvelu Oy tarjoaa laadukasta simultaanitulkkausta vankalla kokemuksella, ammattitaidolla ja laajalla kielivalikoimalla varustettuna – Pyydä tarjous, niin jutellaan lisää!

”Olimme tyytyväisiä teiltä tilaamaamme simultaanitulkkaukseen. Teimme tilauksen pika-aikataululla, mutta kaikki sujui mutkattomasti – saimme teiltä nopeasti tarjouksen sekä vahvistuksen tulkkauksen onnistumisesta.

Olemme teihin yhteydessä, mikäli tarvetta tulkkaukselle vielä jatkossa tulee. Kiitokset hyvästä palvelusta.”

Sanna Suomalainen

Sanoma Pro Oy

Simultaanitulkkaus edellyttää laadun ja nopeuden yhdistelmää

Simultaanitulkkaus on haastava tulkkausmuoto, sillä se edellyttää laadun ja nopeuden yhdistelmää. Koska samanaikaistulkkauksen tulee tapahtua samanaikaisesti alkuperäisen puheen kanssa, tulee myös sen taustalla olevan tekniikan toimia moitteettomasti. Jotta tilaisuus olisi kaikille osallistujille yhtä antoisa, on simultaanitulkkauksen laadun ja nopeuden oltava kaikin puolin huippuluokkaa – Suomen Tulkkauspalvelu Oy:n ammattitaitoiset, kokeneet ja osaavat tulkit pitävät tästä huolen.

 Simultaanitulkkaus kannattaa varata sekä antaa tulkille tai tulkeille mahdollisuus tutustua materiaaliin ja valmistautua tilaisuuteen hyvissä ajoin etukäteen, mieluiten jopa 3–4 viikkoa ennen tapahtuman alkua. Tulkkauksen haastavuuden vuoksi yhdessä tulkkauskopissa on yleensä kaksi vuorottelevaa tulkkia, ja jokaista kieltä varten on varattava oma tulkkauskoppinsa.

 Suomen Tulkkauspalvelu Oy tarjoaa laadukasta simultaanitulkkausta ammattitaitoisten tulkkien toimesta laajalla kielivalikoimalla ja asianmukaisella tekniikalla varustettuna. Huolehdimme niin itse laitteistosta kuin sen asennuksestakin. Saat meiltä siis helposti kerralla kaiken tarvittavan tulkkausta varten samassa paketissa. Useat asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä tarjoamamme tulkkauksen laatuun – olisitko sinä seuraava?

Simultaani-, kuiskaus- vai konsekutiivitulkkaus?

Valitse oikea tulkkauspalvelu tilaisuuteesi!

Mitä laitteita simultaanitulkkaus vaatii?

Simultaanitulkkaukseen tarvitaan ammattitaitoisen tulkin ja kieliosaamisen lisäksi asianmukainen ja toimiva simultaanitulkkauslaitteisto, tulkkauskoppi, mikrofonit tulkeille sekä kuulokkeet kaikille tulkkausta tarvitseville osallistujille.

Meiltä saat kaiken tarvittavan, sillä hoidamme konferenssitulkkauksen, kuten simultaanitulkkauksen korkealla ammattitaidolla avaimet käteen -periaatteella. Sen lisäksi, että tarjoamme ammattitaitoista samanaikaistulkkausta useilla eri kielillä, tuomme paikan päälle myös laadukkaan laitteiston ja asennamme sen käyttövalmiiksi. Hoidamme tulkkauksen laadukkaasti, nopeasti ja ammattitaitoisesti kaikesta tästä huolehtien kaikilla toivotuilla kielillä osaavien tulkkiemme toimesta.

 Monikielinen konferenssi ei voisi sujua tämän helpommin!

Tulkkauslaitteet tulkkikoppi
tulkkikoppi

Jos simultaanitulkkaus ei ole oikea valinta juuri sinun tapahtumaasi, mitä muita vaihtoehtoja konferenssitulkkaukseen on?

Erilaisia tilaisuuksia, konferensseja, kokouksia ja tapahtumia on yhtä monia kuin niiden järjestäjiäkin. Onkin selvää, ettei yhdenlainen tulkkausratkaisu ole kaikkiin tapahtumiin paras mahdollinen vaihtoehto. Suuriin ja monikielisiin tapahtumiin parhaiten sopivan simultaanitulkkauksen lisäksi Suomen Tulkkauspalvelu Oy tarjoaakin myös muunlaista ammattitaitoista konferenssitulkkausta, kuten pieniin ja vuorovaikutteisiin tapahtumiin sopivaa konsekutiivitulkkausta eli peräkkäistulkkausta sekä vieläkin pienempiin tapahtumiin sopivaa edullista kuiskaustulkkausta.

 Tutustu siis samanaikaistulkkauksen lisäksi myös muihin tarjolla oleviin konferensseissa ja muissa puhetapahtumissa hyödynnettäviin tulkkausvaihtoehtoihin löytääksesi juuri sinun tilaisuuteesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Monikieliset ja ammattitaitoiset tulkkimme auttavat sinua kaikissa tilanteissa enemmän kuin mielellään. Jos tilaisuus on pienimuotoisempi sekä selkeästi kaksikielinen, valitse konsekutiivitulkkaus, jossa puhuja ja tulkki esiintyvät vuorotellen eri kielillä. Jos yleisössä on vain muutama tulkkia tarvitseva ihminen, kannattaa valita yksilöity, hiljainen ja edullinen kuiskaustulkkaus.

”Tilasimme Suomen Tulkkauspalvelulta simultaanitulkkauksen ja oikolukupalvelun edustajatapahtumaan, minkä ansiosta mahdollisimman moni pääsi osallistumaan tapahtumaan. Koko ajan tuntui olevan ammattitaitoinen tulkkaus käynnissä. Minulle tuli tunne, että toiminta on hyvin ammattitaitoista ja kaikki toimi tapahtumassa hyvin.”

Tarja Vuolevi-Mykkänen

Honkarakenne Oyj

Lue lisää muista tulkkauspalveluistamme ja valitse juuri sinun tapahtumaasi sopivin vaihtoehto:

 

Konsekutiivitulkkaus eli peräkkäistulkkaus

Kuiskaustulkkaus

Vastaamme tulkkauksesta ja kaikesta tekniikasta

Meiltä saat kaikki konferenssitulkkauksen osa-alueet:

Simultaanitulkkaukseen tarvitaan erityinen tulkkauslaitteisto

Tulkkaus

 • simultaanitulkkaus
 • konsekutiivitulkkaus
 • kuiskaustulkkaus

Laitteisto

 • Tulkkikoppi varusteineen
 • Vastaanottimet ja kuulokkeet osallistujille
 • Tulkkausteknikko/äänitarkkailija

Me vastaamme tulkkauksesta ja kaikesta tekniikasta, jolloin sinä voit keskittyä tapahtumasi sisältöön ja yleisöön täysillä ja huoletta.

Lue lisää tulkkauslaitteista.

”Asiakaspalvelu loistava! Tosi hyvin olette palvelleet siitä huolimatta, että meillä on kauheeta säätämistä välillä.

Tulkki on ihan timantti! Meidän enkunkieliset työntekijät ovat olleet tosi tyytyväisiä käännöksen laatuun.”

Essi Isohanni

Vincit

”Olemme tilanneet tapahtuma- ja simultaanitulkkausta sekä käännöspalveluita useilla eri kielillä, kuten englanniksi, japaniksi ja venäjäksi. Suomen Tulkkauspalvelun yhteyshenkilö hoiti asiat hyvin ja kaikki sujui aivan loistavasti – asiakkaana tuli turvallinen ja mukava olo. Kun asiat lähtivät etenemään, kaikki meni hyvin alusta loppuun asti. Olimme todella tyytyväisiä heidän palveluunsa ja toimintaansa.”

Taina Oksanen

Luovat Palvelut Oy

Simultaanitulkkauksen eli samanaikaistulkkauksen etuja ovat:

 • Mahdollisuus kääntää monikielisten konferenssien, kokousten ja muiden tapahtumien sisältöjä kunkin osallistujan äidinkielelle
 • Tulkkaus samanaikaisesti alkuperäisen puheen kanssa
 • Tulkkausmahdollisuus samanaikaisesti useille eri kielille
 • Tulkkauksen kohdistaminen vain sitä tarvitseville osallistujille muiden osallistujien häiriintymättä
 • Tulkkauksen korkea laatu tulkkauskopin mahdollistaman tulkin työrauhan ansiosta
 • Ajan säästäminen tulkkauksen tapahtuessa samaan aikaan alkuperäisen puheen kanssa

Varaa monikieliseen konferenssiin laadukas simultaanitulkkaus

Varaa meiltä laadukas simultaanitulkkaus monikieliseen konferenssiin, kokoukseen tai muuhun tapahtumaan. Anna kaikille osallistujille mahdollisuus ymmärtää esityksiä omalla äidinkielellään. Voit itse keskittyä vain tapahtuman järjestämiseen ja vieraisiin – me hoidamme loput.

Klikkaa alla olevaa painiketta ja kerro lisää tulevasta konferenssitulkkausta kaipaavasta tapahtumastasi, niin teemme sinulle juuri siihen parhaiten sopivan tarjouksen!

Suomen Tulkkauspalvelu Oy tarjoaa laadukasta konferenssitulkkausta juuri sinun tarpeisiisi – onko valintasi simultaanitulkkaus eli samanaikaistulkkaus suuriin ja monikielisiin konferensseihin, konsekutiivitulkkaus eli peräkkäistulkkaus pienempiin ja kaksikielisiin kokouksiin vai kuiskaustulkkaus vieläkin pienempien tilaisuuksien yksilölliseen tulkkaukseen? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!